Готови са новите фишове за онлайн тото

Новините

13-11-2012, 10:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Един от най-важните моменти е, че пускането на фиш може да става броени минути преди тегленето на тиража

Българското тото е близо до изравняването с европейските лотарии. Поне по начина на приемане на фишовете, който у нас е може би най-остарял в Европа, пише в. "Труд".
От Нова година се очаква да стартира т.нар. онлайн тото. Фишовете за него вече са отпечатани, а в някои пунктове се тества системата за приемането им паралелно с напрежението около рекордния джакпот.

Хартиените фишове няма да изчезнат, участниците ще попълват отново по същия начин числата. Новото е издаването на касова бележка след преминаването на фиша през машина, която вкарва залозите в системата на тотализатора. 
Един от най-важните моменти е, че пускането на фиш може да става броени минути преди тегленето на тиража. Това е смисълът на термина “онлайн” тото. Засега. 
Защото в бъдеще се очаква да може да се пускат фишове и по интернет, като се плаща с кредитни карти. 

Така е в голяма част от развитите лотарии в Западна Европа, като е възможно машината да генерира и произволни комбинации. Нещо, което сега правят предварително служителките в пунктовете, където хората вземат познатите “готови” фишове. 
Новото тото ще разшири мрежата си от терминали, като се преговаря такива да се инсталират в много търговски обекти. Като например бензиностанции, магазини... Така се отварят повече възможности за играчите дори и случайно да попаднат на терминал, а не да отделят време за посещение на кварталния тотопункт, където може да има и опашка...