Семейна приятелка издала на ФБР любовницата

Новините

13-11-2012, 10:39

Снимка:

РОЙТЕРС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Заради скандала Петреъс подаде оставка

37-годишната Джил Кели от Тампа, Флорида, е жената, до която любовницата на Дейвид Петреъс писала заплашителни имейли, съобщиха Ройтерс и АП.

Кели се изплашила и се обърнала за помощ към ФБР, което така разкрило извънбрачната афера на шефа на ЦРУ и започнало разследване за евентуално изтичане на секретна информация и заплаха за националната сигурност. Заради скандала Петреъс подаде оставка.

Според в. "Ню Йорк пост" в писмата Пола Бродуел писала на смятаната от нея за съперница: "Стой далеч от моя човек".
Джил Кели организирала социални събития за американските военни във Флорида по времето, когато Петреъс е шеф на Централното командване на САЩ, базирано в същия щат. В изявление семейство Кели потвърди, че са приятели с Петреъс от повече от 5 г. "Ние уважаваме неговия личен живот и този на семейството му и бихме искали нашият личен живот и този на трите ни деца също да бъде зачитан", се казва в комюникето. Кели живеят в луксозна къща в елитен квартал близо до военновъздушната база "Макдил" в Тампа.

Анонимен източник заявил пред Ройтерс, че Джил и съпругът й Скот, който е хирург онколог, се сприятелили със семейството на генерала, когато той бил базиран в "Макдил" от 2008 до 2010 г. Поддържали връзка и след това във Вашингтон, където гостували на роднини. Помощник на Петреъс заявил анонимно, че между Джил и бившия шеф на ЦРУ не е имало интимна връзка, така че ревността на Бродуел е била неоснователна.

Бившият говорител на Петреъс заяви пред АП, че съпругата му Холи била "бясна". Стив Бойлан посочи също, че аферата на генерала от запаса с Бродуел започнала, след като той напуснал армията. Двамата се разделили преди 4 месеца. Сега бившият шеф на ЦРУ бил напълно съсипан и щели да минат месеци, докато се съвземе.

Журналисти искали да се свържат с Кели и Бродуел вчера, но нито едната, нито другата отговаряли на обаждания и имейли. Репортер на Ройтерс опитал да говори с Джил в неделя, когато тя организирала в дома си пищно парти с над 100 гости за рождения ден на едно от децата си. Жената обаче приела само човек от местния в. "Тампа бей таймс", пред когото посочила, че "семейството ни продължава да държи на Петреъс". Кели има близначка - Натали, която е адвокат в Тампа и се занимава със злоупотреби, свързани със здравеопазването. Родителите им били християни маронити от Ливан, които имигрирали във Филаделфия и там държали ресторант.

Междувременно бе съобщено, че имейл на Пола Бродуел може би е бил хакнат от "Анонимните" по време на атаката им срещу частната разузнавателна агенция "Стратфор" преди година. Тогава хакерите използваха информацията от кредитните карти, за да дарят 1 млн. на благотворителни организации. Имейлът е производен от името Бродуел. Той обаче не е същият като този, който тя е публикувала в туитър, приканвайки феновете си да й пишат, ако искат пропуск за шоуто за представянето на биографията й./24 часа