Бъди благодарен, ако искаш да си добър и здрав!

Животът

13-11-2012, 12:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Днес отбелязваме Световния ден на добротата, доказано успешна формула за щастие

Да бъдем благодарни, за да сме щастливи и добри хора, а именно днес имаме повод да изразим това и пред хората в Световния ден на добротата.

Формулата за щастие се крие само в една дума - благодарност. Това е оценката за хората около нас, коато всъщност въздейства доказано и върху самите нас.

Благодарността е не само признание към другите, а формула за успешен и пълноценен живот, категорични са психолозите. На днешната дата поне със сигурност имаме повод да изпробваме рецептата като се замислим за какво и на кой можем на ум или на глас да благодарим и да се усмихнем. Правилното изпълнение на упражнението може да промени, макар и малко нагласите ни към живота, защото благодарността освен всичко ни напомня за причините поради които можем да се начерем доволни от живота, а това няма как да не ни направи по-добри.

На този ден през 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ. За този ден френският художник Орел е създал специален символ – “открито сърце”.