Българин е звездата в гала-концерт в Букурещ

Арт и Стил

13-11-2012, 13:12

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Звездата на Музикалния театър Марио Николов гост в международна гала в Националната оперета - Букурещ

Популярният изпълнител е специален гост в гала-концерта, който открива международния музикален фестивал на Националния оперетен театър „Йон Дачиан” – Букурещ, представителен за жанра оперета и мюзикъл в Румъния и утвърден партньор на много европейски сцени, сред които Националната оперета в Унгария и в Русия, Музикалният театър в Санкт Петербург и още много др.

След блестящото си гостуване през 2010 г. в Юбилейния международен концерт „60 години Национална оперета Букурещ” Марио Николов получи повторна покана за тазгодишната гала, която се състоя на 8 ноември от 19 ч. във фамозната и наскоро обновена зала „Одеон”. Организаторите анонсираха участниците в програмата като най-добрите изпълнители в жанровете оперета и мюзикъл на Румъния, България, Унгария, Русия и Украйна.

Режисьор на Международната гала с популярни откъси от оперети и мюзикъли в Букурещ е румънския постановчик Разван Динка, а диригент – унгарският майстор на палката – Ищван Сило. 

Марио Николов триумфира с част от коронния си репертоар, като изправи залата на крака с изпълнението си на „Ария за Виена” от оперетата „Графиня Марица” на емблематичния оперетен автор Имре Калман.

Българската звезда е сред  най-уважаваните и популярни имена не само в оперетната класика, любим и почитан от публиката както на Националния музикален театър София, така и в много от оперните театри в България, Европа и света.

Гостуването на оперетната ни звезда Марио Николов в Букурещ освен изключително престижно предизвикателство е и уникална възможност за среща на изявените творци в областта на любимите за толкова хора по света жанрове на оперетата и мюзикъла.

След завръщането си в България, оперетния ни ас продължава участието си в набралото вече широка популярност национално турне на оперета № 1 за всички времена „Царицата на чардаша” . На 10 ноември Марио Николов ще се превъплати в ролята на Едвин, този път на сцената на Държавна опера Бургас.