Слънчевото затъмнение днес предизвиква вълна от земетресения

Животът

13-11-2012, 13:43

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ивицата на лунната сянка ще мине през Тихия океан, на суша обаче то ще може да се наблюдава само в северна Австралия

Днес е единственото през тази година пълно слънчево затъмнение. Ивицата на лунната сянка ще мине през Тихия океан, на суша обаче затъмнението ще може да се наблюдава само в северна Австралия.

Има връзка между слънчевите затъмнения и природните катаклизми, алармират учени, предава TV7.

Слънчевите затъмнения оказват по-силна гравитационна сила и могат да трансформират земната форма и да провокира сеизмична активност по земята, разяснява астрологът и физик Филип Филипов.

До края на месец ноември ще има сериозна сеизмична активност по цялата земя, като пикът е около слънчевото затъмнение, 13-ти ноември. Най-опасните зони са около Япония и Северна Африка.

Филипов поясни, че чрез астрологията може да се даде времевия интервал на случващите се катаклизми и ако се работи заедно със специалисти по геофизика, биология, екология и сеизмология, може да се локализира и точното място.

 Според учения българската държава, заедно с БАН и сеизмологичните лаборатории, чрез малки инвестиции, може да създаде мрежа за наблюдения и предвиждане на земетресения и катаклизми. Филипов обясни, че той е готов да съдейства на държавата за да се предотвратят кризисни ситуации.