Майкъл, а нещо за Танев?

Спорт

13-11-2012, 15:18

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Явор Пиргов

Всичко от Автора

С благословията на БФС “хиената” Лъчо е най-големият душманин на ЦСКА

“Спрях схемите в ЦСКА и сега всички вият на умряло”, заяви наскоро изпълнителният директор на "армейците" Георги Илиев. И е така. Доста мениджъри вече се изказаха остро по адрес на Майкъла. Само един мълчи. Само Лъчо Танев не е казал и "гък" на въпреки на "червения" началник. Проверка на Sportline.bg показа, че в същото време именно бившият халф е най-големият душманин на клуба от Борисовата градина, като само в рамките на 3 месеца е завел 3 дела за неизплатени суми.

Първото датира от началото на август. Тогава Борис Галчев май още не беше изиграл официален мач с екипа на новия си отбор – Динамо, а Танев вече пусна жалба до БФС, че клиентът му има да получава 50 хиляди лева. От футболната централа моментално присъждат в полза на ищците, а подписът под решението е на Михаил Касабов.

Танев обаче не спира до тук. Пуска нова жалба. Този път търси негови пари. За това, че е довел на "Армията" вратаря Томас Черни. Печели.

Третият иск към ЦСКА вече е абсурден. Лъчо претендира за 100 хиляди евро от трансфера на Мораес в Металург (Донецк). Интересното е, че сделката е договорена клуб-клуб и агентът няма никакъв пръст в нея. Но той иска. А Майкъла и за това мълчи, а от БФС отново присъждат в полза на Танев.

Проверката на Sportline.bg показа, че всеки път решенията на хората от "Иван Асен II" са потвърдени от Михаил Касабов, който в качеството си на вицепрезидент на Централата подписва и документите на Комисията за лицензиране и дейността на агентите и играчите.

Още по-фрапиращото е, че решението по казуса "Мораес" е взето без да бъде уведомен футболен клуб ЦСКА, докато "червените" обжалват в Арбитражния съд, Касабов им налага и глоба в размер на 10 хиляди франка.

Абсурдите не спират до тук. От БФС отсъждат в полза на Лъчезар Танев, който е представляван от адвокат Иво Ивков, но в решението пише само "да се плати", но не пише колко?! Никой не взима предвид факта, че договорът на мениджъра не бива да се счита за действителен, тъй като е сключен в разрез с правилата на БФС и ФИФА.

Тук идва въпросът: Защо Георги Илиев не казва и дума срещу Лъчезар Танев, а на всичкото отгоре се нахвърля върху юристите на клуба, които обжалват решенията на органа отнел лиценза на ЦСКА през 2008-а?

В БФС твърдят, че са принципни, нали? Същото каза за себе си и Майкъла! Добре, нека тогава се замислят имат ли основание да защитават интересите на Лъчо Танев, който си договаря процент от трансферна сума, което е забранено от ФИФА. Да не говорим за морала да искаш пари от нещо, за което нямаш никаква заслуга...