30 прожекции на Киномания в Пловдив

Пловдив Лайф

13-11-2012, 16:27

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съботите и неделите са посвете на децата

От 15-ти до 25-ти ноември ще се проведе седмото поред издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.

Прожекциите ще са в “Лъки Синема” През 11-те фестивални дни ще се излъчат 30 прожекции. Билетите ще са в продажба от утре.

Програмата отново е разпределена в няколко рубрики. В най-голямата, „Фестивал на фестивалите”, попадат хитови заглавия и най-новите продукции на именити режисьори.

Един от най-очакваните филми е руският "Висоцки. Благодаря, че си жив" с участието на Сергей Безруков. Това е историята на последната голяма любов на Висоцки, както е разказана от семеен приятел на неговия син Никита, който е и сценарист на филма.

Друг безспорен хит е “Хемингуей и Гелхорн”, проследяващ любовната история между Ърнест Хемингуей и военната кореспондентка Марта Гелхорн в годините на Втората Св. война. Гелхорн е жената, вдъхновила Хемингуей да напише "За кого бие камбаната" и единствена от неговите съпруги, дръзнала да му поиска развод.

Има и българско присъствие, което е скромно, но осезаемо.“Инкогнита” на Михаил Пандурски предлага нов прочит на историята на Павел Вежинов, като надниква в най-тъмните места на човешкото подсъзнание и разкрива противоречивия свят на човека.

Най награждаваният БГ филм за 2012 година, “Последната линейка на София”, също е в селекцията на КИНОМАНИЯ Пловдив.

Тази година КИНОМАНИЯ в Пловдив ще зарадва и любителите на класически шедьоври. И в двата киноуикенда можете да гледате класики на световното кино с Мерилин Монро, Дъстин Хофман, Уорън Бийти и други. Цените на билетите за тези прожекции са 5 лв, и 4 лв за ученици, студенти и пенсионери.

А за най-малките зрители са съботите и неделите, когато по обед ще бъдат прожектирани най-новите детски игрални и анимационни филми, изцяло дублирани на български език.