Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

13-11-2012, 20:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 14 ноември

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

В 11.30 часа министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието ще представят разработения нов информационен сайт към Агенцията по вписванията, който ще подпомага чуждите граждани в процеса на придобиване и управление на недвижими имоти в България.

От 9.00 часа в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова ще участва в открит урок по програмите на Джуниър Ачийвмънт-бизнес и предприемачество „Нашето семейство”.

От 9.30 часа в сградата на посолството на Федерална Република Германия, ул. „Фр. Жолио Кюри” 25 министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие конференцията „Инвестиционни механизми за енергийна ефективност”, организирана от Българското училище за политика и посолството на Федерална република Германия у нас.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Светия Синод на Българската православна църква.

От 10.00 часа в Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се организира научна сесия по повод Световния ден на Географските информационни системи. От 11.00 часа в двора на СУ ще има и демонстрация на видеонаблюдение в реално време чрез използване на различни безпилотни системи (балон и два самолета).

От 10.30 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко” № 6 ще бъде пусната в употреба Илюстрована пощенска карта и специален печат, посветени на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова.

От 11.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще открие изложба-живопис на Иван Милев в Клуба на народния представител в Народното събрание.

От 11.00 часа Пресклуба на БТА - гр. София, бул. „Цариградско шосе” №49 ще се състои пресконференция на Българската фотоволтаична асоциация (БФА).

В 11.00 часа в зала Централна на Национален археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция на ръководството на музея по повод за новооткритото златно съкровище в резервата Сборяново.

От 11.00 часа в Киносалона на Военномедицинска академия ще се проведе пресконференция, посветена на Световния ден на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), на която ще бъдат обявени и центровете, в които ще бъде извършвано изследването.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти на ул. „Граф Игнатиев” 4, ет. 3, ще се проведе пресконференция по повод Международния конкурс за австрийска инструментална камерна музика.

От 11.00 часа от площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски” работници от „Напоителни системи” ще тръгнат на протестно шествие към Министерството на финансите. Протестът е заради неизплатени заплати.

В 12.00 часа в зала 1 на Столична община (ул. „Московска” №33) общински съветници от БСП ще представят свои инициативи, питания и доклади.

От 18.30 часа в Централен военен клуб заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, ще връчи награда на Министерството на вътрешните работи за постижения в прилагането на Географски информационни системи (ГИС) за гарантиране на сигурността в България.

От 19.00 часа в Червената зала на Червената къща ще започне дебат на тема: „20 месеца от началото на сирийския бунт – накъде оттук нататък?”.

От 19.00 часа в зала „Пеша Николова” на „Червената къща” ще се проведе дискусия на тема „Вярата като химн на радостта” (по повод на книгата на Жюлиен Грийн, „Брат Франциск”).

От 19.00 часа министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще присъства на Празненство по повод 20 години партньорство на България със Световната банка.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение Екопрограма на тема: За зеления октопод и зависимостта на независимите медии.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българската фотоволтаична асоциация на тема „Европейската комисия проверява България относно възобновяемите енергийни източници (ВЕИ)”.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет (НАДД) по повод Световния ден на диабета.

От 12.00 часа в сградата на Българската телеграфна агенция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в пресконференция по повод на отбелязването на Световния ден на борбата с диабет.

От 12.00 ч. ще се състои пресконференция в конферентната зала на Ректорския кабинет на Университет по архитектура, строителство и геодезия във връзка с отбелязването на 70-годишнината от основаването на най-старото Висше техническо училище в България.

От 14 часа на паркинга пред The Mall на бул. „Цариградско шосе” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на заключителния етап от националната кампания „Алкохолът е лош шофьор”.

От 17.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представена книгата „Турците в България" (книгата се издава на български и английски език)”.

От 18.30 часа в залата на 35 СОУ „Добри Войников“, ул. „Д. Войников“ № 16 заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина ще се срещне с домоуправители от район „Лозенец”.

От 19.00 часа на ул. Петър Берон 9 (до НДК) Кулинарна Академия HRC ще открие втора база в България, в центъра на София до НДК.

Благоевград
От 17.00 часа в зала № 5 на община Благоевград ще бъде поставено началото на проект „Учим и се забавляваме заедно”.

Бяла.
В 10.00 часа ще се проведе приемна на общинските съветници от ГЕРБ в ОбС – Бяла Мариан Антонов и Димитър Славов за жителите на село Полско Косово.

Варна.
От 10.00 до 16.00 часа на бул. „Владислав Варненчик“ №106, офис 1 ще се проведе инициатива по повод Световния ден на диабета. На всеки страдащ от диабет ще може да получи карта, даваща информация на околните за неговото заболяване.

От 9.00 до 12.00 ч. всички желаещи да изследват нивата на кръвната си захар ще могат да го направят безплатно в един от четирите пункта - в УМБАЛ „Св. Марина“, в Медицинския университет, във Факултета по Дентална медицина на ул. Цар Освободител 150 и в Икономическия университет.

Велико Търново
От 10.30 часа в конферентната зала на Община Велико Търново ще бъде представен проектът BG 161PO 001/3.1-01/2008/001/1 „Възстановяване и опазване на църква „Св. Георги” в с. Арбанаси”.

Добрич
От 11.00 часа в кино „Икар” ще бъдат прожектирани филмите „Къде ще си утре”- създаден за реализиране на националната кампания и „Не дишай”, който разказва за драматичните последици от тютюнопушенето.

Калояново
В 10.30 часа в залата на общината в Калояново Областен информационен център – Пловдив организира информационен семинар под мотото „ДА създаваме заедно”.

Пловдив
От 10.30 часа в сградата на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод „Дефиле на младото вино 2012”.

От 11.00 часа в пловдивския пресклуб на БТА (площад ,,Централен” №1) ще се проведе встъпителна пресконференция по повод началото на изпълнението на проект „Стъпка към ново образователно бъдеще с електронни форми на дистанционно обучение” в Университета по хранителни технологии.

Своге
В 18.00 часа в читалище „Градище“ на ул. „Цар Симеон“ № 29 председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева ще се срещне с обществеността на Своге.

Смолян
От 14.30 часа в Конферентна зала на хотел „Дикас” на бул. „България" № 1А Българска търговско-промишлена организира кръгла маса а учредяване на Дискусионен клуб за обсъждане на мерки за ограничаване на сивия сектор при трудовоправните и осигурителните отношения.