Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

13-11-2012, 20:58

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 14 ноември

9.00 часа - започва редовното заседание на Народното събрание.
10.00 часа - ще се проведе заседание на Министерски съвет.
11.30 часа - министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието ще представят разработения нов информационен сайт към Агенцията по вписванията, който ще подпомага чуждите граждани в процеса на придобиване и управление на недвижими имоти в България.
9.00 часа
- в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова ще участва в открит урок по програмите на Джуниър Ачийвмънт-бизнес и предприемачество „Нашето семейство”.
9.30 часа - в сградата на посолството на Федерална Република Германия, ул. „Фр. Жолио Кюри” 25 министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие конференцията „Инвестиционни механизми за енергийна ефективност”, организирана от Българското училище за политика и посолството на Федерална република Германия у нас.
 9.30 часа
- Софийски градски съд ще гледа делото срещу Цветелин Кънчев, Христо Върбанов и Димо Димитров.
9.30 часа - Софийски градски съд ще гледа делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ.
10.00 часа - ще се проведе заседание на Светия Синод на Българската православна църква.
10.00 часа - в Аулата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се организира научна сесия по повод Световния ден на Географските информационни системи. От 11.00 часа в двора на СУ ще има и демонстрация на видеонаблюдение в реално време чрез използване на различни безпилотни системи (балон и два самолета).

10.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение Екопрограма на тема: За зеления октопод и зависимостта на независимите медии.
10.30 часа - в Музея на съобщенията на ул. „Гурко” № 6 ще бъде пусната в употреба Илюстрована пощенска карта и специален печат, посветени на световната шампионка по шах Антоанета Стефанова.
11.00 часа - председателят на парламента Цецка Цачева ще открие изложба-живопис на Иван Милев в Клуба на народния представител в Народното събрание.
11.00 часа - Пресклуба на БТА - гр. София, бул. „Цариградско шосе” №49 ще се състои пресконференция на Българската фотоволтаична асоциация (БФА).

 11.00 часа - в зала Централна на Национален археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция на ръководството на музея по повод за новооткритото златно съкровище в резервата Сборяново.
11.00 часа - в Киносалона на Военномедицинска академия ще се проведе пресконференция, посветена на Световния ден на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), на която ще бъдат обявени и центровете, в които ще бъде извършвано изследването.
11.00 часа - в Съюза на българските журналисти на ул. „Граф Игнатиев” 4, ет. 3, ще се проведе пресконференция по повод Международния конкурс за австрийска инструментална камерна музика.
11.00 часа - от площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски” работници от „Напоителни системи” ще тръгнат на протестно шествие към Министерството на финансите. Протестът е заради неизплатени заплати.

11.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българската фотоволтаична асоциация на тема „Европейската комисия проверява България относно възобновяемите енергийни източници (ВЕИ)”.

12.00 часа -в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет (НАДД) по повод Световния ден на диабета.
12.00 часа - в сградата на Българската телеграфна агенция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в пресконференция по повод на отбелязването на Световния ден на борбата с диабет.
12.00 ч. - ще се състои пресконференция в конферентната зала на Ректорския кабинет на Университет по архитектура, строителство и геодезия във връзка с отбелязването на 70-годишнината от основаването на най-старото Висше техническо училище в България.
 12.00 часа - в зала 1 на Столична община (ул. „Московска” №33) общински съветници от БСП ще представят свои инициативи, питания и доклади.

14 часа - на паркинга пред The Mall на бул. „Цариградско шосе” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще присъства на заключителния етап от националната кампания „Алкохолът е лош шофьор”.
17.00 часа-  в пресклуба на БТА ще бъде представена книгата „Турците в България" (книгата се издава на български и английски език)”.
18.30 часа - в Централен военен клуб заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, ще връчи награда на Министерството на вътрешните работи за постижения в прилагането на Географски информационни системи (ГИС) за гарантиране на сигурността в България.

18.30 часа - в залата на 35 СОУ „Добри Войников“, ул. „Д. Войников“ № 16 заместник-кметът на Столичната община Ирина Савина ще се срещне с домоуправители от район „Лозенец”.
19.00 часа - на ул. Петър Берон 9 (до НДК) Кулинарна Академия HRC ще открие втора база в България, в центъра на София до НДК.
19.00 часа - в Червената зала на Червената къща ще започне дебат на тема: „20 месеца от началото на сирийския бунт – накъде оттук нататък?”.

19.00 часа - в зала „Пеша Николова” на „Червената къща” ще се проведе дискусия на тема „Вярата като химн на радостта” (по повод на книгата на Жюлиен Грийн, „Брат Франциск”).

19.00 часа - министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще присъства на Празненство по повод 20 години партньорство на България със Световната банка.