Циганска каруца лети из столицата

Крими

14-11-2012, 07:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Роми плашат със саморазправа

Полицаи спипаха двама цигани, бясно препускащи с каруца в София.

Те бяха спипани след катаджийската акция "широкообхватен контрол"

Возилото с една конска сила бе задържано вчера на околовръстното шосе на София и бул. "Бъкстон".

Двамата роми летяха с каруцата в крайната лява лента на шосето. След проверката, добичето е било разпрегнато, а катаджиите повикали паяк, който вдигнал талигата. Един от циганите скъсал съставения акт, а другият заплашил с физическа саморазправа и обир.

Всекидневно се натъкваме на каруци в нарушение в София. Всяка седмица прибираме поне по две, коментира Любомир Костадинов, шеф на отдел "Пътна полиция" в СДВР.
Каруцата може да бъде освободена срещу заплащане, обикновено срещу 60 лв. Ако тя е без регистрационен номер обаче, няма как да бъде освободена, защото не може да се докаже собствеността й. Обикновено каруци с неясна собственост се разпродават на търгове, казаха от Пътна полиция.
За около час бяха проверени над 150 шофьори, като 20 от тях са хванати в нарушения - липса на "Гражданска отговорност", на годишен технически преглед, на лични документи и др. Все още има шофьори, които карат без включени фарове и без колан.
Във вчерашната акция взеха участие около 10 екипа униформени. Подобни мащабни проверки ще се провеждат из цяла София, а следващите обекти на катаджиите ще са в жк "Дружба" и "Люлин".