Крадците да внимават: От днес болницата опасана с камери

Новините

14-11-2012, 09:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Крутите мерки са след набезите, оставили здравното заведение 2 пъти без ток

Видеонаблюдение ще бъде активирано от днес в бургаската болница след като нагли крадци на кабели оставиха здравното заведение два пъти без ток за повече от два часа в рамките на седмица.

Освен камерите, които ще дебнат за нарушители и обирджии, от ръководството на болницата са наели и охранители. Момчетата от СОТ-а ще бъдат разпределени на най-важните точки между сградите и там, където е разположена електроснабдителната система и съоръженията.

След обирите, при които крадците се разминаха с полицията на косъм, щетите за Бургаската болница се оказаха над 300 хиляди лева.

Сега директорът на болницата д-р Георги Матев заяви, че е готов да поеме всички разходи за да бъде гарантирана сигурността на съоръженията и косвено на пациентите. Д-р Матев поиска помощ от областния управител Констанин Гребенаров заради зачестилите кражби на електрически кабели в болницата. Той уточни, че набезите поставят в реален риск живота и здравето на пациентите.  

Сред спешните мерки, които бяха взети още вчера са заваряване на 8-те шахти, през които е установено, че проникват крадците. От ОД на МВР също ще осигурят засилено полицейско присъствие в района на болницата.