Пловдив очарова Лондон

Мисия Пловдив

14-11-2012, 11:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът се представи на най-голямата туристическа борса за професионалисти в света

Пловдив бе успешно представен като привлекателна туристическа дестинация на най-голямата туристическа борса за професионалисти в света. Изложението WTM 2012 се проведе в Лондон от 5 до 8 ноември.

Общината участва за четвърти път със самостоятелен щанд на представителния национален щанд. За първи път Пловдив се включи в пресконференцията на България, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма пред английски журналисти, която се състоя на втория ден на изложението.

На срещата присъстваха зам.-министърът Иво Маринов, нашият посланик във Великобритания Константин Димитров и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Презентацията на България беше последвана от индивидуални представяния на общините София, Варна и Пловдив.

Пловдивското представяне бе насочено към античното наследство на града и възможностите за организиране на иновативни туристически пакети и маршрути. Представянето, представящ диалог между облечени в древноримски туники знатни дами от античността, бе последван от двуминутен клип за Пловдив, изработен специално за форума.

Усилията на представителите на общината бяха насочени основно към популяризиране и привличане на чуждестранни  туроператори за участие в Срещата на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив от 7 до 10 май 2013 г. Получени са първоначални потвърждения от Франция, Англия, Германия, Белгия, Словения, Турция, Гърция, Япония.