Пускат билетите за Роджър Уотърс и The Wall

София Лайф

14-11-2012, 12:16

Снимка:

София Мюзик Ентърпрайсис

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Продажбата тръгва на 16 ноември, цените от 65 до 180 лева

В петък, 16 ноември, стартира продажбата на билети за най-мащабното световно рок шоу на Роджър Уотърс The Wall.

Както е известно спектакълът ще бъде представен за първи път пред родна публика на 30 август следващата година в столицата.
Организаторите от СМЕ пускат пропуски за целия капаците на националния стадион Васил Левски, което означава, че на рок събитието могат да присъстват над 50 000 души.

Въпреки тежкото оборудване и изисквания към подобно шоу, билетите у нас ще са на достъпни цени от 65 до 180 лева. Феновете ще могат да се сдобият с пропуски в петък след 10 часа в мрежата на Тикетпро и онлайн на ticketpro.bg.

Още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява The Wall на живо близо 30 пъти и всяка изява пред публика е все по-зрелищна и уникална по своему. Въпреки огромния успех, той е завладян от идеята да направи шоу в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – The Wall на живо в Берлин, пред около 200 000 души.

Въодушевен от големия успех, през 2010 г. Роджър Уотърс преобразува The Wall за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин да направи продукцията още по-мащабна. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави.

Декорът на сцената – стената, е двойно по-дълга в сравнение с тази, използвана при шоутата на предишните концерти. Тя е широка 150 м, висока 12 м и общо 6000 кв. м. Спектакълът е изпълнен с невиждани аудио и визуални ефекти, пресъздаващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети и много други.

Грандиозното шоу е отличено с няколко престижни награди през последните години, включително за най-мащабно турне на годината, за най-оригинален декор, както и за най-популярно европейско турне на годината на International Live Music Conference в Лондон през март 2012 г. Наскоро няколко дни Уотърс получи и Top Tour Award за най-печелившо турне на 2012 от наградите на Билборд.