Пет общини разработват туристически продукти с археология

Туризъм

14-11-2012, 12:54

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

10 пакета за гостите на областта ще водят до най-интересните места

10 туристически пакета ще бъдат изготвени в рамките на една година за археологическите и природни забележителности в Бургаска област. Те ще се представят на международни изложения и пред туроператори, обяви днес в историческия комплекс "Аква Калиде" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

Тя, заедно с кметовете на Малко Търново, Средец, Камено и Приморско представи днес проектът „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа”.  Той е по оперативна програма „Регионално развитие” и е на стойност 445 160,80 лв. Проектът е спечелен от община Бургас и се изпълнява в партньорство с четирите общини за срок от 24 месеца.

Ананиева уточни още, че предстои разработката на два основни регионални туристически продукта - за историческото и археологическото наследство и за представянето на природните забележителности.Сред туристическите дестинации, които ще разработват като маркетингова стратегия е именно Аква Калиде – Термополис. 

"Продължаваме проекта за реконструкция на банята, така че следващото лято да има  тук атрактивен туристически комплекс. Ще продължат и археологическите проучвания, които са един вид туристическа атракция и могат да се случват едновременно като туристически продукт. Предстои и сключване на договори с туроператорите за да бъдат включени в техните пакети”, обясни още г-жа Ананиева.