Без Бойко можем, без цигари – не!, се носи из НС

Животът

14-11-2012, 13:33

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Независими депутати напират за отмяна на забраната за пушене на обществени места

Депутатите да направят "крачка в правилна посока" и да отменят "тази вредна за бизнеса" забрана за тютюнопушенето на обществени места, призова независимият депутат Кирил Гумнеров.

Бившият атакист и колегата му Стоян Иванов призоваха колегите си да разгледат по-бързо проекта им за промени в Закона за здравето.

"Идват избори, а нали знаете какво е мотото на хората в мрежата: Без Бойко можем, без цигари-не!", заяви Гумнеров, според когото проекта за промени в Закона за се забавя нелогично в НС.

"А предложените от нас промени стават все по-актуални и все по – наложителни - губят десетки хиляди хора, губи цял един бранш, този на ресторантьорите", аргументира се депутатът.

Той представи статистика, според която 10 000 души са загубили работата си през октомври заради забраната за пушене в заведенията.

След думите на народния представител бе прочетено писмо от името на собствениците на заведения. От него става ясно,  че в бранша е планиран протест за 22 ноември между 15.30 ч. и 18 ч. на площада пред НС, който те са нарекли "Протест на масите".

С това още веднъж ще приканят депутатите да преразгледат решението си за забрана на тютюнопушенето на обществени места.