Червени депутати искат още 150 млн. лева за здраве в Бюджет 2013

Животът

14-11-2012, 13:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те да се използват за спешната и психиатрична помощ, както и за кръвните центрове

Депутатите от Коалиция за България предлагат бюджетът на Министерството на здравеопазването да се увеличи със 150 млн. лева за следващата година, съобщи народният представител и бивш здравен министър Евгений Желев.

"ГЕРБ като политика в здравеопазването има две цели – да пренасочи пациенти и финансови потоци към определен тип болници и държавата да абдикира тотално от ангажимента към здравеопазването", посочи Желев.

Така по думите му цялата тежест в здравеопазването се прехвърля върху здравноосигурителните вноски на гражданите. Допълнителните средства за здравеопазване, които предлагат от Коалиция за България, могат да се използват за центровете по психиатрична помощ, за спешната помощ, за центровете по хемотрансфузиология.

Според бившия зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов на третата година от управлението си ГЕРБ са разбрали, че здравеопазването е елемент от националната сигурност.

След четири министри на здравеопазването тежката артилерия чак сега разбра за какво иде реч в българското здравеопазване, допълни той.