Започват ремонт на бизнес инкубатора

Мисия Бургас

14-11-2012, 15:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В момента тече процедура за избор на фирма изпълнител

Ремонт и реставрация на сградата от 1925-а, където ще се помещава бизнес инкубатора, ще започне съвсем скоро.

В момента тече процедура по избора на фирма изпълнител на проекта. Сградата на ъгъла на "Княз Ал. Батемберг" е паметник на културата и образец на тогавашната архитектура и строителство. Тя се намира и в непосредствена близост до историческото ядро на Приморски парк.

Реконструкцията й е част от проекта за създаване и развиване на бизнес инкубатор в града, който се осъществява по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".

Община Бургас успя да спечели този проект с активното съдействие на Областна администрация, която й прехвърли правото на стопанисване върху сградата, припомниха от местната администрация.

Целта на проекта е да се създаде регионален бизнес инкубатор, включващ виртуално инкубиране и осъществяващ инкубирането на преференциална група от динамични малки и средни предприятия през един пълен цикъл.

Освен ремонт и преустройство на сградата, дейностите по проекта включват още закупуване на офис и специализирано оборудване, зали за обучения и тренировъчни центрове, създаване на виртуален бизнес инкубатор.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца, а размерът на безвъзмездната помощ е 1,18 млн. лв.