Запознайте се с гъсока Чарлз!

Животът

14-11-2012, 16:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

ПЕТА кръстиха пернато на британския престолонаследник

Защитници на правата на животните във Великобритания отбелязаха рождения ден на принц Чарлз, като кръстиха гъсок на негово име.

Активисти на Хора за етично отношение към животните (ПЕТА) отдадоха чест на британския престолонаследник, който днес става на 64 години, като кръстиха пернатото "Принц Чарлз", след като неотдавна то било спасено от ферма за гъши дроб във Франция.

Принцът си спечели уважението на ПЕТА заради позицията си срещу противоречивия пастет, приготвен от специално угоен черен дроб на патица или гъска. "Чарлз зае възхитителна позиция срещу толкова противен продукт, като се обяви за забрана на производството му във Великобритания. Не можем да измислим по-добър начин да изразим почитта си към него от кръщаването на един от спасените благородни гъсоци от ферма за гъши дроб", заяви програмният мениджър на ПЕТА Ивон Тейлър.

Ръководството на ПЕТА кръсти друг гъсок "Сър Роджър" на името на легендата от филмите за Джеймс Бонд сър Роджър Мур, който също е активен противник на гъшия пастет.