Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

14-11-2012, 20:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 15 ноември

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

От 9.30 часа в Зала 7 на Националния дворец на културата ще се проведе, организирана от Лумос, конференция на тема „Ролята на семейството в процеса на ДИ”.

От 9.30 часа в зала „Сердика“, хотел „Шератон“ министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие Кръгла маса за обсъждане на учебни програми за задължителна подготовка в начален и в прогимназиален етап по изобразително изкуство и по музика.

В 10.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе конференция на тема „Парламентарен контрол върху специалните служби”. Ще присъства вътрешният министър Цветан Цветанов.

В 10.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе Публично представяне и дискусия по последното проучване на Световната банка за възможностите на България за златен растеж.

В 10.00 часа в заседателната зала на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН на ул. „Акад. Г. Бончев”, бл. 6, ет. 7 ще бъде открита кръгла маса „Свети места в София и софийско: Наративни традиции и поклоннически практики”.

В 10.00 часа в хотел „Радисън“ министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в международна конференция „Влиянието на икономическата криза върху индустриалните отношения и политиките за справяне с кризата“.

От 10.00 часа в „Съюза на архитектите в България” на ул. „Кракра” 11 в зала 2 ще се състои кръгла маса на тема „Архитектурните конкурси в обществените поръчки”.

От 11.00 часа в заседателната зала на УМБАЛ „Света Анна - София” Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще присъства на тържественото отбелязване на 15-годишнината от създаването на Центъра за спешна медицинска помощ – Софийска област.

В 12.00 часа в Конферентната зала на 9 етаж на болница „Токуда” ще се проведе пресконференция по повод откриване на Център за лечение на хранителни зависимости и Многопрофилен детски център „Токуда”.

От 12.00 до 13.00 часа пред централното управление на „Монтажи” ЕАД – София ще се проведе протестен митинг „Монтажи” ЕАД – клон Перник.

В 14.00 часа във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият Кръгла маса за обсъждане на учебни програми за задължителна подготовка в начален и в прогимназиален етап по физическо възпитание и спорт.

В 17.00 часа в зала „София” на „Кемпински Хотел Зографски” ще се проведе пресконференция на Търговската палата на област Теспротия и Отделът по икономически и търговски въпроси към Посолството на Република Гърция в София.

От 17.00 часа в Заседателна зала №1 на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще започне публична лекция на проф. дфн Александър Шурбанов на тема: „Великите трагедии на Шекспир”.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Лаборатория за медиен мониторинг на фондация „Медийна демокрация”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Националния център по наркомании и Националния фокусен център за наркотици и наркомании, които ще представят Годишния доклад за 2012 г. на Европейския мониторинг център за наркотици и наркомании (EMCDDA) относно състоянието на проблема с наркотиците в Европа.

В 14.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде връчен призът „Пчелар номер едно” за 2012 г.

От 11.00 часа в „София прес” Юлий Георгиев – бивш контраразузнавач и бивш директор на Националната служба за сигурност, хоноруван преподавател в УНСС по „Управление на риска в сигурността“ и „Международна и национална сигурност“ представя „Управление на риска в сигурността”.

Бургас
От 10.30 часа на територията на с. Братово, община Камено министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Бургас Димитър Николов ще направят първа копка на Регионалната система за управление на отпадъците на регион Бургас.
От 12.30 часа, в сградата на Община Поморие, министър Нона Караджова и кметът на Поморие Иван Алексиев ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013”.

Варна
От 14.00 до 17.00 часа в лабораториите на Катедрата по химия и Катедрата по биохимия, молекулна медицина и нутригеномика на Медицински университет – Варна ще се проведе Ден на отворените врати.

Велико Търново
От 10.30 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе Обществено обсъждане на проект „Воден цикъл-2”.

В 15.40 часа в зала „Царевец II” на Интерхотел „Велико Търново” ще се проведе пресконференция след конференция на тема „Привличане на партньори и обмяна на добри практики за осигуряване на безопасността в туристическите райони”. Ще присъстват министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, посланикът на Великобритания у нас Н.Пр. Джонатан Алън и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

В Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ за четиринадесети пореден път ще се проведе Националната научна конференция „Народна култура на балканджиите“.

Добрич
От 11.00 часа в кино „Икар” ще бъдат прожектирани филмите „Къде ще си утре”- създаден за реализиране на националната кампания и „Не дишай”, който разказва за драматичните последици от тютюнопушенето.

Казанлък
От 12.00 часа в зала 6 на Община Казанлък ученици от 5а, 5б и 6а класове на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – Казанлък, ще представят филм за своята работа като екскурзоводи по проекта „Екскурзовод за един ден“.

Пловдив
В 10.00 часа в хотел „Санкт Петербург” с Национална научна конференция ще бъде отбелязан 60 годишния юбилей на Института по овощарство в Пловдив.
От 11.30 часа на бул. „България” 236 министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще присъства на откриването на нова сграда на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Сандански
От 10.00 часа в офиса на Майчин център – Сандански, бул. „Свобода” 20 ще се проведе пресконференция.

Стара Загора
От 17.00 часа на Стадион „Берое” започва финалната среща от Държавното първенство за ветерани по футбол. За титлата ще спорят отборите на ФК „Витоша” (Бистрица) и ФК „Мастер” (Бургас).

Ямбол
В 9.00 часа в хотел „Кабиле” ще започне Конференцията „Библиотеките – многофункционални културни центрове”. съхранение на оръжие и четири акта по Закона за горите.