Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

15-11-2012, 06:44

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Днес в Пловдив изобилства от културни събития

Добро утро, Пловдив!

Четвъртък е, един типичен есенен ден. Ранобудните да се подготвят за сутришни температури между 2 и 7 градуса. През деня максималните ще достигнат 11 градуса.

Една добра новина за жителите на район “Източен“. Приключиха мащабните строителни дейности по обновяването на тротоарите в квартал „Чайка“. Днес в 10.30 часа кметът на града Иван Тотев и кметът на района Петър Петров ще пуснат обекта.

С Национална научна конференция ще бъде отбелязан 60 годишния юбилей на Института по овощарство в Пловдив. Форумът започва в 10 ч. в хотел „Санкт Петербург”.

Четвъртък се очертава наситен с културни събития.

От днес до 25-ти ноември ще се проведе седмото поред издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Прожекциите ще са в “Лъки Синема” През 11-те фестивални дни ще се излъчат 30 прожекции.

Форумът започва с един от най-очакваните филми – руския "Висоцки. Благодаря, че си жив" от 18,30 часа.

От 18 часа в Културен център “Тракарт“ е премиерата на седмата книга на Стефан Станев от поредицата „Откровения в проза”, съдържаща изповедите само на жени художнички. Те, наред с колегите си художници, допринасят за утвърждаването и поддържането на авторитетното име  на пловдивската художническа школа и славата на Пловдив, като град на художниците, коментират ценители.

От 19 часа на сцената на Концертна зала излиза китаристът и джазмен Веселин Койчев. Своят нов проект „Симфо етно джаз“ той ще осъществи заедно с оркестъра на Държавната опера – Пловдив. За първи път джазмузикантът ще свири с двете си деца – Петър Койчев – китара и Светлина Койчева – вокал. В компанията на фамилия Койчева ще бъдат и участват Васко Василев /кавал/, Александър Леков /контрабас/. Любителите на симфо-джаз музиката ще имат възможност да чуят и видят първо изпълнение на джаз стандарти и пиеси с българско звучене, обединени и оркестрирани за Симфоничен оркестър, коментира Койчев.            

Днес и утре в Асеновград ще се състои сбор “С МАКЕДОНИЯ В СЪРЦАТА”, посветен на 100 години от гибелта на Пере Тошев.

Откриването е на 15 ноември в Градската библиотека:

17.00 ч. – Откриване на изложба “Беломорска Македония – Спомени за Белото море”

17.30 ч. – Представяне на книгата “Македонската Голгота” от Иван Бабев

В петък от 10.30 ч. ще е откриването на паметна плоча на Пере Тошев градинката в Асеновград между бул. “България” и бул. “Васил Левски”

11.30 ч. – 12.30 ч. – Концерт на хоровите формации: “Лична македонка” от гр. Несебър, “Вардарка” от село Равда и хор при МКПД “Димо Хаджидимов” гр. Асеновград.