Руски шансони пред Deep Purple? Можеш да платиш с живота си

Булевард

15-11-2012, 09:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Руснак гръмна приятел заради музикални предпочитания

Руснак ще лежи 9 години зад решетките за нелепо убийство на свой приятел. Той гръмнал авера си заради музикалните му предпочитания, който предпочел пред Deep Purple да слуша руски шансони.

На 6 юли т.г. двамата мъже седнали да пият в дома на убиеца, като чашите били пресушавани на фона на рок. Докато върви албум на Deep Purple, на госта му писнало от жици и поискал да разнообразят с шансони на група "Бутирка".

Заради "наглото" желание избухнала кавга, която завършила фатално. 58-годишният домакин нанесъл няколко удара с нож на 17 години по-младият си приятел.

Пред съда убиецът разказал, че по някое време изгубил съзнание и когато се свестил, видял до себе си на леглото "мъртвец с бяло лице". Уплашен, старият рокаджия започнал да налага госта си с ножа - "за да се събуди".

Групата "Бутирка", основана през 2001 г. във Воронеж, свири в стил "руски шансон" или както още го наричат в Русия - "блатна музика". Феновете на този тип музика пък ги наричат "блатняци". Името на бандата е заимствано от затвора "Бутирка" - най-големият следствен изолатор и един от най-старите в Москва.

Враждата между рокаджия и блатняк, завършил с убийство, не е прецедент. На 20 юни тази година, в руския град Викс, брат закла брат си заради идентичен спор. Рокерът убиец бе осъден на 8 години затвор.