Как да улучим шестица от тотото?

Животът

15-11-2012, 09:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С четворен фиш шансът да спечелим джакпота от 8.5 млн. е 1:35 млн

14 млн. са комбинациите в тото играта 6 от 49, съобщи известният математик професор Михаил Константинов. Той изчисли, че с четворен фиш шансът ни да спечелим джакпота от 8.5 млн. е 1:35 млн. "Това дали джакпотът ще падне зависи от различните комбинации", коментира той пред БНТ.

Според професора вероятността милионите да бъдат спечелени днес е 1:4.

Математикът обясни, че около 10 млн. лева излиза инвестицията да се пуснат 3.5 млн. комбинации."Ние плащаме за тръпката и за удоволствието, а не за джакпота", смята професорът.

Средният български тотаджия ще загуби средно по 9 стотинки на фиш, каза още Константинов. "Топките нямат памет", допълни той. Според математика комбинацията от 1 до 6 е също толкова вероятна, както и другите

"Дарете голяма част от парите. 8 млн. носят нещастие, никой няма какво да прави с толкова пари, дарете ги на децата", призова Константинов.

Неговото любимо чисто е 37.

Припомняме, че рекордният джакпот се натрупа в Българския спортен тотализатор, след като седмици наред никой не уцели шестица.

Очаква се днес сумата във второ теглене на играта "6 от 49" да достигне почти 8,5 милиона лева. Не е за пренебрегване и джакпотът в първо теглене на най-старата игра у нас. В 91-вия тираж натрупаната сума вече е 750 000 лева, пише novini.bg.

На всеки тотопункт ще бъде обявено до кога ще се приемат фишове днес, но работното време ще е удължено, се посочва на сайта на Тотализатора.