Червеният кмет на Съединение става гербер във вторник?

Мисия Пловдив

15-11-2012, 10:42

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Георги Руменов не е изтеглил молбата си за членство в ГЕРБ

Другата седмица във вторник Изпълнителната комисия на ГЕРБ най-вероятно ще разгледа заявлението за членство в партията, подадено от кмета-социалист Георги Руменов. Това каза кметът на Пловдив Иван Тотев, който е член на органа. Пред репортер на Plovdivutre.bg Тотев съобщи, че градоначалникът на Съединение не е оттеглил молбата си за членство, каквито информации се появиха миналите дни.

Междувременно социалистите се разгневиха люто на пристаналия на ГЕРБ Георги Руменов. Депутатът на левицата Румен Петков предупреди, че на следващото заседание на Националния съвет на БСП ще поиска публичното му изслушване. "Той трябва да излезе пред всички ни и да каже "Аз съм предател! Аз съм предател, защото..." и да изброи първо, второ, трето", отсече ексшефът на МВР, цитиран от Стандарт. И допълни, че Руменов трябва да се извини лично на проф. Стефан Данаилов, който по време на кампанията е агитирал в Съединение за неговата кандидатура. Петков е категоричен, че ще иска санкция за Руменов от ръководството на партията.

"Този позор няма измиване!", каза още Петков и гневно припомни на градоначалника, че за сегашния му пост е получил пълната подкрепа на соцлидера Сергей Станишев, на областния шеф на БСП-Пловдив Георги Гергов и на цялата партия. "Руменов да си припомни хубаво какво значи морал, защото тази дума все още не е изпразнена от съдържание", заключи депутатът.

“Кметът на Съединение работи добре с нас. На мен ми е все тая от коя партия са кметовете, и те го знаят и го потвърждават”, коментира вчера Бойко Борисов.

"Собственоръчно си написа молба да дойде в ГЕРБ – пред мен, както и неговият заместник", каза премиерът. "Аз му казах – кмете, това е хубаво, винаги си добре дошъл".

Червеният кмет на Съединение хвърли бомбата в неделя, когато се разбра, че е подал заявление за членство в ГЕРБ. В понеделник пред Plovdivutre.bg той потвърди информацията. Късно вечерта обаче от щаба на областния съвет на левицата заявиха, че Руменов остава член на БСП и ще оттегли молбата си от ГЕРБ. Във вторник в Пловдив лично Симеон Дянков каза, че кметът ще бъде приет в редиците на управляващата партия след решение на Изпълнителната комисия. След това изказване градоначалникът на Съединение изключи телефона си и гони журналисти, търсещи отговора: Къде е той последно- в БСП или ГЕРБ.