Спипаха 16-годишен, нападал жени заради злато

Крими

15-11-2012, 10:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

11-годишно пък задигнало два велосипеда

16-годишен тийнейджър се оказа виновникът за серия нападения над жени в Бургас.  Младежът дебнел жертвите си с цел да отмъкне златните им накити.

Първият си удар той направил в края на септември, когато издърпал 6-грамов златен синджир от врата на 48-годишна жена. Това станало в к-с "Изгрев" около 15 часа на 29-и септември. За обира му помогнал негов връстник, 16-годишно момче от Бургас. След като издърпали плячката двамата офейкали в посока към училище "Йордан Йовков".

Почти месец по-късно тийнейджърът събрал смелост и нанесъл втори удар в същия комплекс. Той набелязал 42-годишна жена и чрез издърпване успял да отмъкне кръстче и част от синджир, изработени от благородния метал, с тегло 5 гр.

На 3-и ноември младокът отново се активизирал и нападнал поредната си жертва директно на автобусната спирка на училище "Климент Охридски". Около 12,50 часа той отскубнал от врата на 48-годишна бургазлийка ланец и плочка с изображението на Дева Мария, които тежали общо 11 грама.

След задържането си младежът е направил пълни самопризнания. С разрешение на прокурор от Бургаска районна прокуратура задържането му в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в града е удължен на 15 денонощия.

11-годишно пък спипаха униформените в Каблешково за кражбата на два детски велосипеда. По данни на полицията момченцето прибрало колелетата на 6-и този месец от частен двор в града. Хлапето е направило пълни самопризнания.