Тази вечер започва Киномания в Пловдив

Пловдив Лайф

15-11-2012, 11:44

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Последната голяма любов на Висоцки и документален филм за живота на Милош Форман са филмите от първия ден на кинопанорамата

От 15-ти до 25-ти  ноември 2012 г. в кино Лъки Синема за СЕДМИ път КИНОМАНИЯ в Пловдив ще зарадва верните си фенове. Последната голяма любов на Висоцки и документален филм за живота на Милош Форман са филмите от първия ден на кинопанорамата.

Силен старт на седмото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив ще даде филмът “Висоцки. Благодаря, че си жив”, от 18:30 часа в кино “Лъки Синема”. Легендарният поет, певец и актьор Владимир Висоцки бе кумир през 70-те години. През 1980 г., едва 42-годишен, той умира по време на Олимпиадата в Москва. Това е историята на последната му голяма любов, както е разказана на неговия син Никита (сценарист на филма) от семеен приятел.

От 20:45 часа документалният филм “Милош Форман: Каквото не те убива...” ще ви разкаже за последните 15 години от живота на големия сценарист и кинорежисьор. Лентата, снимана в продължение на 5 години, хвърля светлина върху някои от най-интимните кътчета от живота на Форман, който продължава да го вдъхновява да създава филми с необичайна дълбочина.

През 11-те фестивални дни ще бъдат реализирани 30 прожекции, а през двата киноуикенда ще бъдат показани игрални и анимационни детски филми.

Сред най-интересните заглавия в програмата са последният филми на Уди Алън – „На Рим с любов”, „Хората, на които държиш” – под режисурата и с участието на Робърт Редфорд, „Руби Спаркс: мечтаното момиче” и „Черно злато” с Антониа Бандерас, „Любовна терапия” с Мерил Стрийп и Томи Лий Джоунс, „Хемингуей и Гелхорн” с Клайв Оуен и Никол Кидман и много други.