Изнасилвачът на баби - здрав като бик

Изродът Хасанов, лъгал, че е болен от хепатит, бил e крастав

Ловешката прокуратура е освободила изнасилвача Гюнай Хасанов след представено фалшиво медицинско.

Фактите бяха огласени днес на заседание на Шуменския окръжен съд, който гледа мярката за неотклонение на рецидивиста.

Според медицинското мъжът бил болен от хепатит, но направени вчера нови изследвания показали, че той не само, че никога не е страдал от тежкото заболяване, но и черният му дроб е в перфектно състояние.

Гюнай бе задържан на 12-ти ноември в гората над село Риш, след като бе издирван в продължение на 9 дни за извършено брутално изнасилване на 73-годишна жена. В началото на месеца той бил пуснат в отпуск от ловешкия затвор, за да се лекува. Там той излежавал 4-годишна присъда за друго изнасилване на 91-годишна старица.

"Той никога в живота си не е боледувал от хепатит, а и данните показват, че има по-здрав черен дроб от повечето от нас. По някакъв начин е успял да заблуди медицинските и затворническите власти, а и ловешката окръжна прокуратура, но как е станало това, той трябва да каже", заяви прокурорът по мярката Димитър Димов.

След заседанието обаче той не пожела да коментира коя лаборатория е направила изследването и кой лекар е дал становище, че Гюнай е болен от хепатит.

Вчера медиците в Шумен установили единствено, че изнасилвачът има краста. Заради това старите му дрехи били унищожени и той бе доведен в съда с бяла болнична пижама, а конвоиращите го носеха медицински ръкавици. Съдът го остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".