Спортен комплекс с тенис и басейн градят в Ахтопол

Новините

15-11-2012, 13:24

Снимка:

община Царево

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Двойно повече събрани приходи от началото на 2012-а спрямо същия период на миналата година, отчете кметът инж. Атанас Желязков

Чисто нов спортен комплекс с два тенис корта, две футболни игрища и басейн ще бъде изграден в Ахтопол.

В момента завършва проектирането му, обяви кметът на общината инж. Атанас Желязков по време на среща за развносметка на първата година от управлението си в града.

Яслени групи, ремонт на кухнята в детската градина и двойно повече събрани приходи от началото на 2012-а спрямо същия период на миналата година, също са сред постиженията на Желязков. Пристанището вече разполага с удостоверение за експлоатационна годност, асфалтирана е главната улица, поставени са ново тротоари, всички паркови и зелени пространства са освежени, похвали се още кметът.

Според него, това което е постигнато за тази година е много повече от заложеното по програма.

На срещата отчет пред жителите даде и кметът на Царево инж. Георги Лапчев. В доклада си той подчерта, че при приемането на властта през миналата година е заварил недобре работеща общинска администрация.

"Преди една година поех управлението на общината с ясното съзнание за цялата отговорност на кметския пост и за тежкото наследство от предишното управление. Не сме обещавали и не сме давали надежди в предизборната си кампания, че пътят Царево-Ахтопол-Резово ще бъде направен, но ето - това вече е факт", заяви Лапчев.

Проект на стойност 40 млн. лв., който включва пречиствателна станция за Ахтопол, изграждане на канализация и водопровод и изграждане на канално помпени станции е сред бъдещите инициативи на местната администрация.

Около 2 млн. лв. пък са вложени за подобряването на пътната инфраструктура в района. Изградени са нови главни улици в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец. Освен това около 1 млн. лева ще бъдат вложени в ремонт и оборудване на сградата на старото кметство в Ахтопол и превръщането й в информационно посетителски център "Приморска Странджа" по проекта на Природен парк „Странджа”.