Изнудиха Тотев за нова детска градина в Източен

Мисия Пловдив

15-11-2012, 13:34

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Районният кмет „рекетира” градския върху новите тротоари на кв. Чайка

Е той сега ме изнудва – това заяви с усмивка пловдивският градоначалник Иван Тотев по адрес на кмета на район „Източен” Петър Петров, който изказа пред журналисти желанието си да чуе добри новини за бъдещето на детска градина „Чайка”.

Това в момента е най-сериозният проблем на квартала. Сградата е стара - гредоред, строена е още през 1944 год. като първоначално е служела за ловно стопанство. След предписание на пожарната инспекция затворихме втория етаж, а децата бяха настанени в апартаменти на ул. Богомил. Вече сме изготвили проект за строеж на нова градина за 8 групи. За целта площта на терена е увеличена, като към двора на сегашната сграда е включен и паркинга на съседната автокъща, която вече е затворена, заяви Тотев. Той посочи, че бъдещата детска гадина ще разполага с басейн и физкултурен салон. Има строители, които са готови да я издигнат за 8-10 месеца. Догодина ще я открием, заяви още той.

Тук се работи мащабно, а не на парче, заяви Петър Петров. Той посочи, че близкото училище е санирано, открита е градинка с фитнес уреди, преасфалтирани са цели улици, а жителите на квартала сега ще се радват и на 3000 квадратни метра нови тротоари. Сложихме  плочки с дебелина 6 сантиметра, за които производителите дават 20 години гаранция. Подновихме и осветлението. В проекта бяха инвестирани 400 хиляди лева. Работи се и в района на ул. Славейна. Парите дойдоха главно от наемите на гаражите, заяви Петров. Това е пример за добра инвестиция, заяви на свой ред Тотев преди да пререже лентата.