Пловдив светва догодина

Мисия Пловдив

15-11-2012, 14:18

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Предстои много работа в район Южен, изтъкна Тотев

Догодина се фокусираме върху уличното осветление. Очевидно има затруднения в тази посока. Затова ще снемем тази отговорност от районните кметове, които и сега имат много задачи за изпълнение. Това заяви пловдивският кмет Иван Тотев. Той одобри свършеното в квартал Чайка и като цяло в район Източен, който по думите му е преизпълнил плана.

Тотев посочи, че предстои районните кметове да дадат отчет за дейността си през годината. През изминалите месеци те разполагали с повече средства, но и със също толкова отговорности. Според кмета те са си свършили работата и са отговорили на очакванията на гражданите. Той обаче заяви, че не е редно да се правят сравнения между тях. Източен има по-големи приходи от Западен например. Парите от софийския боклук също бяха разделени непропорционално. За сметка на това кметовете показват солидарност и работа в синхрон, посочи още градоначалникът.

Тотев даде пример с район Южен, който се отклонил „в грешна посока” преди 20 години и все още изостава. Там има натрупани големи негативи – занемарени и обрасли терени, които не може ние да поддържаме, тъй като са частна собственост. Има и много павирани улици, чието обслужване е много по-трудно и скъпо от това на асфалтираните шосета. За да се види някаква промяна са нужни огромни усилия и инвестиции. Ще подменим водопровода на бул. „Никола Вапцаров”, ще ремонтираме и Коматевския път. За цялостно обновление на квартала обаче ще са нужни поне 5-6 години, заяви още Тотев.