Излагаме се пред чужденците със съдебната система

Политика

15-11-2012, 15:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тя е лоша за бизнеса, категоричен е министър Дянков

Съдебната система е важна за бизнес климата, а нашата е особено лоша и за местния, и за чуждестранния, корумпирана е и организацията не е добра, отбеляза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

И днес имаме примери за това как съдебната система ни излага като държава. Ако идва инвеститор, особено отвън, не дай си Боже, ако в сделката стане някакъв проблем, винаги се опира до съдебната система, отбеляза Дянков.
Това е прагът, върху който се оценява дали бизнес средата е добра или не. Ако имаш съмнения, че тази система е неефективна, бавна, корумпирана и т.н., голяма част от другата бизнес среда – регулациите, всъщност са второстепенни, посочи министърът на финансите.
По данъчна система България е №1 в Европа, отбеляза министърът. Ние би трябвало да привличаме инвестиции и чужди, и по-големи наши инвестиции, допълни той.
По думите му, преди инфраструктурата е била голям проблем.

"България винаги беше в карикатури за това колко ни е лоша инфраструктурата и голяма част от вицовете, които са свързани с неефективността на правителството в миналото, бяха свързани с инфраструктурата. Това правителство прави много за инфраструктурата, премиерът е много фокусиран върху инфраструктурата. Това е сектор, в който през следващите години България ще стане една нормална средна европейска държава. През 2014 г. ще се открият най-много обекти", заяви Дянков.