Цветанов хвали прокуратурата за делото "Килърите"

Общество

15-11-2012, 19:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

След залавянето им няма такива убийства, а след "Наглите" - отвличания, радва се вицепремиерът

Удовлетворен съм от съвместната работа с българската прокуратура по делото "Килърите", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов при посещението си във Велико Търново.

Вицепремиерът си пожела екипната работа по това знаково дело "да бъде модел и за следващи разработки по определени престъпни групи".

В своето изказване Цветанов припомни и други знакови дела, с които МВР е работило добре съвместно с българската прокуратура  - "Наглите", "Октопод", както и дела, които се водят в моментна срещу трафика на наркотици.

По думите на вътрешният министър добрата работа се показва и от самия факт, че от залавянето на "Наглите" през месец декември няма нито едно отвличане с подобен почерк, а след задържането на групата "Килърите" няма подобни поръчкови убийства.

"Така че вие си направете равносметка - кой е прав и кой е крив, но съдът е този, който ще реши кое е истина", подчерта министърът.

Той бе категоричен, че що се отнася до делото "Килърите", всичко, което адвокатите твърдят, коренно се разминава от обвинението и от доказателствата, които са били предоставени.

Вътрешният министър съобщи още, българските и британски власти работят в момента по на трафик на две момичета. Те са изведени във Великобритания и в момента чрез действията, осъществени от българските и британските власти, те са спасени.

"Незнайно какво щеше да се случи, ако бяха продължили своя път извън Великобритания", заяви Цветанов.