Губим си "Младост"-та по светофари

Мисия София

16-11-2012, 11:50

Снимка:

Sofiautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Рекордните девет светофара за 2,5 км на бул. "Александър Малинов" в столицата

Градският транспорт закъснява с 30 минути, огромни задръствания, псуващи шофьори и много светофари. Това е ежедневната гледка на булевард "Александър Малинов" в "Младост", който се явява връзката на втория по големина квартал на София с бул. "Цариградско шосе" и центъра.

В пиковите часове сутрин и следобед да се придвижиш с кола е истинско изпитание за нервната система. Сутрин е обичайно да виждаш хора в колите да вършат дейности, за които явно не е стигнало време вкъщи. Жените се гримират, мъжете често правят преглед на печата докато минат трикилометровата дистанция, а ако си тръгнал от трета или четвърта "Младост" кафето вече е изстинало докато се качиш на "Цариградско шосе".

Безумието е пълно, тъй като в рамките на два километра и половина има девет светофара и никакво разширение или подкана за обиколни маршрути не могат да намалят трафика.

Най-новата придобивка в квартала е новият булевард, който прави връзка с последната спирка на метрото. Придобивка е силно казано, тъй като тя е придружена с нов светофар, който се явява трети в рамките на 400 метра.

Така че кметът Фандъкова и общинарите да не се сърдят, че има "тапи", а сигурно и ушите им са зачервени от "благодарните" жители на "Младост".

И не само на тях, тъй като по статистика в Бизнес парка в "Младост 4" работят 16 000 души, повечето идващи до офисите си с коли. Да не си на тяхно място, тъй като в трафика и семейства могат да се развалят. Как да обясниш на половинката си, че прибирането ти у дома може да отнеме час-два.

От БАН могат да засенчат британските учени и да направят изследване колко години от живота губи всеки жител на "Младост" в задръстванията на "Александър Малинов". Бъдете сигурни, че е повече от времето, което прекарваме вкъщи на трапезата.