Бунтът на шофьорите не стихва (снимки)

Мисия Пловдив

16-11-2012, 12:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Отправят зов за помощ към кмета, развръзката – ясна идната сряда

Четвърти ден бившите шофьори и кондуктори протестират безрезултатно пред централата на „Градски транспорт“ АД по няколко часа сутрин. Дружеството масово дължи 40 % неизплатени възнаграждения още от миналата и тази година, както и целите заплати за месеците август и септември. Пред репортер на Plovdivutre.bg в първия ден на стачката тази седмица протестиращите обясниха, че на повечето от тях фирмата дължи по над 1500 лв.

Търпението на хората се изчерпа и днес инцидентно те са тръгнали към община Пловдив, за да внесат протестно писмо до кмета Иван Тотев, научи Plovdivutre.bg от Виолета Караиванова от КТ „Подкрепа“.

Пред кметството до крайност изнервените от безпаричие работници срещнали зам.-кмета Александър Държиков.

Собственикът на фирмата Ангел Батаклиев нито е посочил дата, на която ще се издължи, нито благоволи да приеме писмото, което днес се опитах да внеса в ''Градски транспорт'', обясни синдикалистката.

Държиков се е ангажирал, че до сряда ще се срещне със собственика на дружеството и щофьорите ще са наясно с всичко, което той обещае пред зам.-кмета. По думите на Караиванова протестиращите са се обърнали към кметския екип, защото именно общината е сключила договор с фирмата на Батаклиев, пък и оттам идват субсидиите на ''Градски транспорт''.

Ощетените работници се борят за заплатите си и в съда. Вече на 70 са заведените дела срещу проблемното дружество. Шофьорите недоумяват защо общината не прекрати договора с некоректната фирма, която към момента изпълнява по-малко от половината си курсове от договорените. Припомняме, че заради системно закъснение на вноски, лизингова компания иззе 45 автобуса от „Градски транспорт“. От ситуацията страдат и пловдивчани, на които се налага да чакат по спирките често повече от час.