Виж маршрута за протеста срещу бесните шофьори в Бургас

Мисия Бургас

16-11-2012, 12:07

Снимка:

Facebook

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Проявата стартира пред КАТ от 11 часа на 18-и ноември

Мащабното автошествие, което цели да превъзпита шофьорите-състезатели тази събота ще стартира пред сградата на КАТ в 11 часа, съобщиха организаторите във Facebook.

“От КАТ маршрута ще поеме наляво по "Проф.Якимов", "Стефан Стамболов"- "Струга"- "Т.Александров", "Тодор Грудев", допълниха бургаските отговорници на проявата.

Идеята е протестната колона да заеме всички ленти на платното и да не позволява на останалите шофьори да карат със скорост, надвишаваща законовото ограничение в града. Основна цел на демонстрантите е да се спрат шофьорите, които обичат да настъпват газта и да изпреварват.

След като колоната достигне до Кауфланд ще се върне обратно, като от "Стефан Стамболов" ще завие надясно по "Транспортна" до колелото и обратно, след това ще спре пред "Светомаркет".

Финалната точка ще е на пешеходната пътека на Валя. Ще бъдат поставени цветя и в памет на загиналите по пътищата. Именно там малката Валя загуби живота си, след като й бе отнето предимството на пешеходна пътека.

За да привлекат колкото се може повече внимание на колите ще бъдат поставени плакати с призиви за спазване на правилата и скоростта. На възлови кръстовища в града пък доброволци ще раздават листовки.

“Всеки ден по улиците на България загиват средно по двама човека, а други 25 биват ранени” пишат още организаторите от официалната страница на инициативата във Facebook.