"Бръмбарът" литна за 58 секунди! (ВИДЕО)

Свят

16-11-2012, 12:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цигулар стана най-бързият човек на света

Цигуларят Бен Лий, който може да изпълнява произведението на Римски Корсаков "Полетът на бръмбара" със средно 15 ноти в секунда, беше обявен за най-бързия човек на планетата.
Съдии и учени, работещи в шоуто на Дискавъри "Свръхчовешко предизвикателство", анонимно определиха 32-годишния музикант за най-бързия свръхчовек на земята, след като той победи силната конкуренция на стрелец на висока скорост и на парашутист.
Бен и конкурентите му били подложени на изпитание в контролирана среда и учените използвали електромагнитни импулси, за да измерят мозъчната дейност на състезателите по време на изпитанията им.
Сред претендентите за титлата бяха световният шампион по парашутизъм Фроде Йохансен и стрелецът Джери Микулек, който може да изстреля осем патрона към четири мишени за 1,06 секунди. Айко Оно, който може да се завърти на главата си 135 пъти за една минута и Пит Жервински, който може да изяде 30-сантиметрова пица за 34 секунди, също опитаха да спечелят титлата най-бърз човек в света.
"Необходими ми бяха десетки хиляди часове практика, за да постигна тази скорост, но в крайна сметка много ми помогна и това, че родителите ми бяха музиканти и ме насърчаваха да свиря", сподели развълнуваният Лий. Той свири на цигулка от петгодишна възраст, а на 16 години получава наградата на "Дейли Телеграф" за Млад джаз композитор на годината. Сега той е застраховал пръстите си за 3 милиона паунда.
Рекордът му за идеално изпълнение на "Полетът на бръмбара" на електрическа цигулка е 58,05 секунди.