Отношенията ни с Турция – пример за сътрудничество между добри съседи

Политика

16-11-2012, 13:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров атакува пред Незнайния воин

Министър Аню Ангелов се срещна с колегата си Исмет Йълмаз

"Българо-турските отношения са пример за сътрудничество между добри съседи, съюзници в НАТО и партньори", заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по време на срещата си с неговия турски колега Исмет Йълмаз.

Двамата обсъдиха днес сътрудничеството в областта на отбраната на двустранна среща в София.

"Отдаваме голямо значение за развитието на нашите контакти както по линия на НАТО, така и в регионален план", допълни Ангелов и посочи за пример Процеса на Срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа (SEDM) като важна регионална платформа в областта на отбраната.

Министър Ангелов и министър Йълмаз обсъдиха и възможностите за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на отбранителната индустрия на двете страни. Те обмениха мнения по актуални въпроси от международната сигурност и от дневния ред на НАТО, съобщават от Министерството на отбраната.

Малко преди срещата между двамата военни министри лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутати спретнаха скандал пред Огъня на незнайния воин, където министърът на националната отбрана на Турция Исмет Йълмаз беше посрещнат от българския си колега.

Те издигнаха плакати с надписи: "Турция ни дължи $10 млрд за тракийските имоти" и "Не може да сме братя по оръжие с тия, които ни клаха 5 века".