Телата на жертвите от пожара в Созопол все още в сградата

Часове наред екипи от пожарната не могат да се доберат до труповете. Работата в опожарената къща продължава като към момента има над 15 души от различни служби - полиция, следствие, пожарна

Телата на тримата, изгорели при пожара в Созопол снощи, все още не са извадени от изпепелената сграда, научи BurgasUtre.

Часове наред екипи от пожарната не могат да се доберат до труповете. Работата в опожарената къща продължава и в момента. На място има над 15 души от различни служби - полиция, следствие, пожарна.

Случаят с изгорялата снощи къща не е прецедент в Созопол, твърдят жители на района в Стария град.

Виж галерия тук

Първият опит за палеж на сградата, в която изгоряха трима души, е бил направен още през септември 2010 година, преди семейството от Добрич да се нанесе там. Тогава обаче щетите са били малки.

Според запознати къщата в стария Созопол е собственост на "Дарик имоти" поне от 2006 год. Дървената сграда е една от многото в тази част на града обявени за паметници на културата.
Само преди два месеца на ул. "Рибарска" в близост до изпепелената постройка е бил направен успешен опит за запалване на друга стара къща.

Въпреки, че тогава жертви е нямало по сградата все още личат следите от огъня. Тогава в гасенето се включил Георги, съпругът на починалата при снощния пожар Диана Георгиева. Той е помагал на съседите си, когато чул, че някой зад гърба му се заканва, че следващите жертви на пожар ще бъдат именно семейство Георгиеви, разказват изплашените съседи.

Те споделиха още, че в края на ноември Диана се е готвила да отпразнува рождения си ден и обещавала голямо тържество на приятелите си от Созопол.