Бургас се движи с рейса на толерантността

Мисия Бургас

16-11-2012, 14:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Нестандартен автобус ще премине през града и общините с добри намерения

Аткрактивен автобус минава през Бургас като част от днешната инициатива по повод Международния ден на толерантността. Той се отбелязва в Бургас с поредица от забавни и интересни събития за осми пореден път.

"Толерантността - хармония в многообразието" е мотото на вече станалата традиционна инициатива с организатори фондация "Астика", сдружение "АСУ Делфи", основно училище "Найден Геров" - Бургас. 

В тазгодишната инициатива, която за пореден път ще прерастне в месец на толерантността, са включени многобройни дейности като: обучения по толерантност и човешки права, кръгли маси, дискусии, конкурс за най- атрактивно послание. Безпорно най-голямата атракция, предвидена от организаторите, е "пътуващ автобус на толерантността", който ще потегли днес от 13.00 часа от бургаския квартал "Меден рудник" и ще пристигне в центъра на град Айтос, където ще бъде посрещнат от младите хора на града. Там те ще се включат в разнообразни игри и ще отправят своите послания за толерантност и разбирателство.
Международния ден на толерантността е обявен за такъв от XXVIII-та Генерална асамблея на ЮНЕСКО, проведена през 1995 г.
"Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност", се посочва в Декларацията за принципите на толерантността, приета от ЮНЕСКО.