Предстои спортен поход по маршрута "Софийска Света гора"

Мисия София

16-11-2012, 15:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Събитието ще се състои на 17.11. (събота) от 10.00 часа

На 17 ноември, събота, от 10.00 часа, ще стартира спортен поход за пешеходци и велосипедисти от манастира Св. Мария Магдалина в гр. Бухово до църквата Св. Георги Победоносец в с. Сеславци обратно до манастира в гр. Бухово.

В похода ще вземат участие деца от софийски спортни клубове, родителите им, служители на Инспектората и жители на район "Кремиковци". От страна на Столична община в инициативата ще се включи д-р Тодор Чобанов. Преди старта тържествено ще бъде осветена църковната камбана, която е възстановена с доброволен труд и ще бъде отново окачена на камбанарията в двора на манастира.

Събитието е част от проекта за възстановяване на маршрута за поклоннически и културен туризъм между църквите и манастирите от Софийската Света гора. Фондацията е финансирала и организирала маркирането на всички пътеки, свързващи светите места в северната дъга около София. Трасето за съботния поход е обозначено с указателни табели. За сигурността на участниците ще се грижат водачи, а всеки преминал успешно разстоянието от манастира до с. Сеславци и обратно ще получи подарък.