Внимание! От началото на 2012 са станали над 5300 катастрофи

Крими

16-11-2012, 16:27

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Продължават семейните катастрофи и катастрофите с пешеходци, коментира Алекси Кесяков

От началото на годината са регистрирани 5391 пътнотранспортни произшествия с 508 убити и 6455 ранени.

"Произшествията са с 358 по-малко, убитите с 61 по-малко, ранените с 748 по-малко в сравнения със същия период на миналата година. Намаляват катастрофите и жертвите, но броят им си остава неприемливо висок", изказа се пред "Фокус" Алекси Кесяков, секретар на Държавно обществената комисия по безопасност на движението.

"Сред характерните произшествия през последната седмица отново присъстват семейните катастрофи, в които член на семейството убива друг член на семейството.  Нека да превозваме пътниците си превозваме изключително внимателно, така като ги обичаме", призова Кесяков. Той допълни, че четирима пешеходци са блъснати в населените места в тъмната част на денонощието. Продължават автомобили да се движат с висока скорост в населените места и то в тъмната част на денонощието. Скоростта убива, подчерта той. Продължават и катастрофите заради загуба на управление.

Равносметката показва, че са загинали четирима пешеходци, четирима души заради загуба на управление, един товарен автомобил отнема предимство и загива водач на друг автомобил, шестима са загинали в населените места, посочи той.

"Когато управляваме моторно превозно средство не бива да забравяме, че сме лесно уязвими. Важно е да стигнем, а не колко бързо ще стигнем", категоричен бе Алекси Кесяков.