Кметът лети за Шанхай

Мисия Пловдив

17-11-2012, 06:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вицето на парламента Менда Стоянова и министрите Делян Добрев и Ивайло Московски също ще търсят инвестиции в Китай

Иван Тотев заминава за Китай, за да участва във форум по проект "Инвестирайте в България". Заедно с кмета на Пловдив за азиатската страна ще летят и зам.-председателят на парламента Менда Стоянова, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и транспортният му колега Ивайло Московски.

Посещението е организирано от Министерството на външните работи с цел да се направят контакти за инвестиции и сътрудничеството между бизнеса на двете държави. Разговори ще се водят за секторите транспортно оборудване и машиностроене, електроника и електронно оборудване, химическата промишленост и логистика.

На събитието ще присъстват представители на големи компании, които работят у нас и в чужбина.

Общината е възложила на екип от специалисти да направят икономически профил на Пловдив, който ще бъде представен на срещите в Шанхай, предаде marica.bg.

Китайците предлагат в България да се произвеждат резервни части за техни изделия, като целта им е да пробият и да разширят пазара за свои стоки в европейските държави. Иван Тотев ще предложи да строят заводи. Около Пловдив има над 5000 декара земя за бизнес център, а мястото е много подходящо, защото тук е центърът на Южна България, има скоростна жп линия от Истанбул за Европа, две магистрали, каза кметът. Той за втори път ще пътува за Китай, откакто е градоначалник.