Търсят избягали шофьори, блъснали на пешеходни пътеки

Животът

17-11-2012, 13:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Пътна полиция прави специализирана операция в Пловдив

Полицията в Пловдив издирва двама шофьори, които са ударили пешеходци на пътеки и са напуснали местопроизшествията. Първият инцидент е станал вчера около 9,20 часа на бул. „Шести септември”, където 54-годишна пловдивчанка била ударена от автомобил с неустановена марка и водач, докато пресичала на пешеходна пътека.

Час по-късно на ул. „Гладстон” същото се случило и с 18-годишно момче от Асеновград. Двамата пострадали не са с опасност за живота.

Както Plovdivutre.bg вчера писа 79-годишна жена бе блъсната на пешеходна пътека в Асеновград от автомобила на 42-годишен мъж от Козаново. Тя е откарана в болница, където по-късно умира. Шофьорът е калрал с близо 0,6 промила алкохол в кръвта. Също на пешеходна пътека, но в Пловдив, в четвъртък са блъснати 80-годишен мъж, който е в болница със счупвания, както и 48-годишна жена. Друга 80-годишна пешеходка е ударена от 23-годишно момиче, докато карало колата си на заден ход.

От „Пътна полиция” напомнят, че в града тече специализирана операция в зоните на пешеходните пътеки.

От началото на тази годината до края на октомври в страната при пътни произшествия са загинали 492 и са ранени 6815 души.

18 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. В Пловдив денят ще бъде отбелязан с автомобилно шествие.