ГДБОП закопча карловски хотелиер, бил обявен за международен измамник

Крими

17-11-2012, 13:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Бизнесменът" е издирван заради точене на пари в Европа и САЩ

Служители на ГДБОП задържаха 45-годишен карловчанин с устройства за скиминг. Операцията е проведена на територията на ОДМВР-Пловдив под ръководството на Специализираната прокуратура по молба за правна помощ от Франция.

Операцията е срещу престъпления, свързани с изготвяне, монтиране и използване на технически средства за придобиване на данни от банкови карти, тяхното клониране, както и неправомерно теглене на финансови средства на територията на различни страни, сред които: България, Франция, САЩ и Канада.

Антимафиотите извършили претърсване на няколко адреса в Карлово, където открили два преносими компютъра, компютърна конфигурация, четири мобилни телефона, две СИМ карти. Задържан е 45-годишен мъж, в чиито дом и хотел в града са намерени и иззети две устройства за скиминг, материали и вещи, необходими за тяхното изготвяне и „уста” с четец. Пипнатият е криминално проявен, регистриран за кражба и контрабанда, осъждан в Австрия за престъпление от общ характер, където е изтърпял ефективно наказание, уточняват от ГДБОП.  Той бил обявен за издирване в Шенгенската информационна система с цел предаването и екстрадирането му. За задържането и наложената мярка за срок от 72ч.  незабавно е уведомено бюрото „СИРЕНЕ”. Работата по случая продължава.