Скункс в къщата

Животът

17-11-2012, 15:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наистина ли жените на противозачатъчни възприемат по различен начин телесната миризма на партньора?

„Когато се запознахме с мъжа ми вземах противозачатъчни и нямах нищо против това как мирише.

По някое време ги спрях и сложих спирала. Изведнъж установих, че той вони – на пот и още нещо отвратително. Направо ми се гадеше. Опитах да му сменя сапуна, дезодоранта. В крайна сметка се уверих, че миризмата си е от него. Разведохме се по съвсем други причини, но трябва да призная, че тази противна смрад също допринесе.“

Това е пост в една интернет дискусия по въпроса възбуждат ли ни немитите мишници на любимите хора, пише в. "24 часа".

Жената пише това в отговор на въпрос: “Наистина ли

жените на противозачатъчни възприемат по различен начин телесната миризма на партньора?”

“Обожавам как миришат интимните части на приятелката ми. Най-много обичам да я ближа преди баня. А като е неразположена… не знам дали е нещо от хормоните, нали по това време направо бушуват в жената, но не можеш да ме отлепиш от нея”, споделя любител на немитите дупета от мъжки пол. Наполеон значи не е единственият извратеняк, написал: “Жозефино, не се къпи, идвам си.”

Това с телесната миризма не е откритието на века. Открай време се знае, че пътят на любовта, за който популярно се твърди, че минава през корема на мъжа и през ушите на жената, е всъщност през носа. Спомнете си как страдащата от раздялата героиня от филмите все отнякъде успява да намери тениската на гаджето и да зарови сърцераздирателно нос в нея. Самите зрители ни най-малко не се учудват от този първичен порив да души мръсно бельо. Защо? Повечето от тях са го правили.

В един от най-красивите любовни стихове – Соломоновата книга “Песен на песните” в Стария завет, се възпява уханието на любимата – “благовонието на дъха ти като ябълки” и неговото: “Бузите му са като лехи с аромати, като бряг с благоуханни растения.” Хората открай време са се осланяли на обонянието си, за да определят доколко подходящ е за тях любимият. Освен в случаите, когато са на противозачатъчни или когато оставят на сивото вещество да диктува избора им.

При привличането става въпрос за добрите стари полови феромони – химическо вещество, което излъчваме от порите си, за да привличаме представителите на противоположния пол. Ненапразно в секс магазините се продават парфюми с химически добити феромони. Женски – за да притеглят мъжете, и мъжки, от които жените би трябвало да тръгнат по дирите ви като котки след валериан. Ефектът им е спорен, но всеки може да провери дали действат, като влезе в секс магазин и помоли да подуши този, предназначен да привлече представителите на своя пол. Парфюмите са без мирис. Въздействието им се усеща, ако питате мен.

Дали при подбора на подходящ на мирис партньор става дума само за феромони? По-скоро не.

Телесната миризма дава много повече информация за евентуалния партньор, отколкото можем да си представим. На подсъзнателно ниво чрез нея определяме дали имунитетите ни са съвместими. Всичко започва с невинното: “Колко хубаво миришеш!” Скоро се улавяш да душиш косата му/й, докато попаднеш в капана. Щрак! И вече сте пред Синекосата фея в гражданското (има такава, работи в една от столичните общини), която напевно ви омотава главите с мантрата: “Вие, еди-коя си, съгласна ли сте да сключите брак с…” Всичко това заради един репродуктивен инстинкт, който всъщност кара света да се върти.

Сред най-веселите приложения на този всеизвестен факт са феромонените партита в САЩ. Те са измислени преди 2 г. от един много шантав човек. Рапърката Джангъл Джангъл с оригинално име Джудит Прейс, която прави и видеоклипове, е техен идеолог и създател. Тя се определя като „еврейка от руски произход“ и може би тук е обяснението, че това гениално хрумване е осенило калифорнийската глава на Джудит.

Накратко - на феромонените партита се записват непознати хора, които

идват, за да душат мръсните тениски

на представители от противоположния пол с цел купон и евентуално запознанство с подходящ партньор. Процедурата е перфектно измислена. На сайта pheromoneparties.com има точни инструкции. Трябва ви нова бяла тениска, с която спите три нощи поред. Сутрин я прибирате в найлонова торбичка с цип, която слагате във фризера за максимално съхраняване на ароматите. Вечер нахлузвате ледената тениска и отново преспивате с нея. Държите я във фризера до нощта на партито, но за препоръчване е миризмата да е “прясна”.

На самото парти получавате лепкаво листче с номер. Розово – за момиченцата, синьо – за момченцата. Само вие си знаете номера. Гостите се отдават на процедура, която би могла да бъде оприличена на дегустация на вино. Отварят пликчетата едно по едно и ги душат. В тъканта на фланелките са “пленени” феромоните на притежателя. Миризмата на подходящия генетично човек ще ви се стори възбуждаща, а тази на неподходящия в най-добрия случай няма да ви впечатли. Най-лошия - ще изпитате порив за повръщане. Аромат на пица, кисело, сметана, мръсно, омекотител за пране, цигари, коне, дезодорант, котешка пикня, потно прасе, мускус, кожа, нищо… Всякакви изненади се крият в торбичките с тениски.

Щом намерите “сродна миризма”, от която коленете ви омекват, вземате пликчето и се снимате, така че да се вижда номерът. Фотографиите на ухилени хора, стиснали в ръце торбички с нечисти тениски или дори заврели носове в тях, се прожектират през цялото време на стената. Ако видите, че някой готин тип се е снимал с вашето пликче, може да се приближите до него и да му кажете: “Видях, че сте избрали моя номер.” Това е чудесна първа реплика за дълъг и успешен романс. Или пък просто повод да поговорите и да се посмеете с човека.

Разбира се, че изглежда извратено и леко гадновато - не само на вас. Да напъхаш нос в мръсното пране на чужд човек или пък да дадеш на десетки непознати да душат твоето си е

твърде първично за съвременния цивилизован индивид

Има логика обаче да се осланяме на инстинктите си. Почти всяко човешко действие би могло да бъде обяснено от гледна точка на неудържимия ни вроден стремеж за самосъхранение и за продължение на рода. Чрез феромоните човек предава и получава генетична информация. На подсъзнателно ниво си изяснява дали конкретният потенциален партньор е подходящ за създаване на поколение. Ще бъдат ли общите им деца с добър имунитет, ще избегнат ли наследствените заболявания, изобщо – ще бъдат ли жизнеспособни наследниците им.

Феромонените партита не са само клуб за запознанства, а също и социологически експеримент, който цели да покаже дали трябва да разчитаме изцяло на животинския инстинкт при избирането на партньор.

За първи път такова парти се прави в Ню Йорк, след това и в Лос Анджелис. Засега европейците държим фронта и не сме се поддали на американската лудост.

Макар да изглежда отблъскваща, в тази идея има хляб. Не е нужно да чакаме Джудит да дойде да ни го направи. Импровизиран купон с мръсни тениски може да се спретне и между приятели – ей така, просто от любопитство. Може пък да се наместят някои части от пъзела.

Има хора, които твърдо вярват, че има “любов от пръв мирис”. За тези, които подценяват инстинктите и при избора на партньор залагат на здравия разум, можем само да изтъкнем следния аргумент:

Едно от най-често срещаните оплаквания на съпругите пред брачния консултант е: “Не мога да понасям миризмата му.”

ИНСТРУКЦИИ

Решили сте да направите феромонено парти за приятелите. Раздайте им инструкциите.

1.Въздържайте се три дни от чесън, синьо сирене и лук. Не искате да ви помислят за миризливка или скункс.

2.Къпете се вечер преди лягане, но не ползвайте дезодорант или лосиони и кремове с парфюм.

3.Не си бръснете мишниците през това време.

4.Купете си обикновена бяла тениска.

5.Не правете секс с тази тениска.

6.Спете с нея три нощи преди партито. На сутринта я слагайте в добре затворен плик и я прибирайте във фризера. Дръжте я там, докато тръгнете за купона. И умната!