Пуснаха водата на софийските болници

Мисия София

17-11-2012, 15:30

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Авария в София остави без вода болници

По-рано днес те бяха без водоподаване заради авария

Отстранена е авария по водопровод, вследствие на пътно строителство на бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов" и ул."Георги Софийски", съобщиха от "Софийска вода".

При извършването на строително-монтажни работи по бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" е било прекъснато водоснабдяването в района на Медицинска Академия и Военно-медицинска Академия, както и на Специализираната болница за активно лечение по детски болести - София. Това става при строителството на пътния комуникационен възел между бул. "Гешов" и ул. "Георги Софийски", когато е засегнат водопровод с диаметър 90 милиметра.

Вследствие на незабавната намеса на аварийните екипи на "Софийска вода" АД е включен алтернативен източник на захранване с питейна вода и вече към болничните заведения се подава вода. До около два часа се очаква да се възстанови подаването към горната зона, засегната при пътното строителство, която водоснабдява и части от кв."Красно село". "Софийска вода" АД се извинява за причиненото неудобството на гражданите не по нейна вина.