Стенли ще тренира децата в Астън Вила

Спорт

17-11-2012, 16:25

Автор:

sportline.bg

Всичко от Автора

Клубът ще се погрижи за него след като пребори левкемията, сигурен е треньорът на тима

Наставникът на Астън Вила Пол Ламбърт разкри, че по всяка вероятност капитанът на тима Стилиян Петров ще получи ръководна роля в управлението на бирмингамци, след като се излекува напълно от левкемията, предаде sportline.bg.

В момента българинът е в ремисия, но най-вероятно, когато болестта отшуми, той ще поеме детско-юношекста школа на тима.
"Говорих със Стилиян, когато дойде на тренировъчното игрище, разкри Ламбърт пред "Daily mail". - Когато го видях, бях склонен да забравя какво му се е случило. Мисля, че забелязах как слага всичко в перспектива. Това е човекът, с който играх осем или девет години и съм го гледал как израства.
Първият път, когато го видях да тренира в Селтик, си помислих: "С кого сме подписали?". Той стреляше от 80 метра, приличаше на Смахнатия Професор. Беше огромен. След това загуби около девет камъка и стана футболист. Тогава стана брилянтен за Селтик. Той е фантастичен. Всеки път, когато го видя, се проронва една сълза от окото ми, защото това е един наистина близък мой човек и, слава Богу, че го има", разкрива мениджърът на Астън Вила.
Що се отнася до бъдеща роля в клуба за капитана на националния отбор на България, Ламбърт споделя:
"Вила ще се погрижи за него, въпреки че чувствам, че той не би искал да му се дава роля само от сантиментални причини, а единствено ако мислят, че може да се справи. Стилиян още е в ремисия, не мисля, че ще го пратят в това ниво на футбола, където има много стрес. По-скоро ще се занимава с деца, трябва да помним, че стресът е опасен за живота и трябва да му се повери ресор, в който да му е леко", категоричен е близкият приятел и бивш съотборник на Стенли.