Черноморец продължи победния си ход с класика над Локо София

Спорт

17-11-2012, 16:24

Снимка:

Пресслужба Черноморец-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Бургаският тим записа победи в шест поредни мача от първенството

С два гола на Венци Христов и едно попадение на Уатара, бургаския тим победи като гост Локо София с 3:0.

Домакините имаха лек териториален превес в първите минути на двубоя, но не стигнаха до опасности пред Стоян Колев.  Постепенно акулите заиграха своята игра и скоро се разбра, че победата е въпрос на време.

Домакините все повече се задъхваха в отбрана. Най-напред капитанът Траян Дянков уцели страничната греда, а само три минути по-късно, Венцислав Христов бе в прегръдките на съотборниците си. В 43-та минута Костадин Велков бе изгонен за втори жълт картон и домакините продължиха да играят с 10 души.

Веднага след почивката отново Христов увеличи преднината на Черноморец след пас на Уатара. Последваха пропуски на гостите, които направиха Нлундулу и Уатара. Все пак в 68-та минута Уатара технично преодоля за трети път вратаря на домакините, след грешка на защитата и така оформи крайното 3:0.

С поредната си победа и подобрената си игра, акулите отново се включват в борбата за Зона УЕФА. Бургаският тим не познава поражението в шест поредни мача за първенството. Със спечелените три точки момчетата на Херо се доближиха плътно до лидерите, като преди утрешните мачове заемат 4-тото място.

Следващата седмица Черноморец е домакин на Спартак Плевен в протоколен мач – реванш за Купа България на стадион Лазур. В първата  среща бургазлии победиха безапелационно водачът в Б група с 4:0 и вече очакват жребия за 1/8 финалите.