Летящите "канарчета" се приземиха временно

Спорт

17-11-2012, 16:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ботев (Враца) - Ботев (Пловдив): 0:0

Ботев (Враца) продължи да мъчи лидерите в "А" група. Играчите на Антони Здравков изнесоха нова солидна продукция за 0:0 срещу Ботев (Пловдив) във Враца, предават колегите от Sportline.bg. Така "зелените" продължиха успешната си серия под Околчица, където взеха точка и от шампиона Лудогорец. Така врачани събраха 11 точки и се изравниха с Локомотив (София) и Монтана, но остават на 14-а позиция. Ботев остава трети с 25, но утре може да бъде настигнат от ЦСКА.

Двубоят започна двуостро още от самото начало. Заредиха се атаки към двете врати, а ентусиазмът си личеше и по трибуните, където агитките направиха страхотно пирошоу. Така те отпразнуваха завръщането на дербито на съименниците в "А" група.

Домакините първи стигнаха до опасно положение, но Стефан Станчев се намеси отлично и изчисти топката пред вратата на "канарчетата" в 11-ата минута. Две по-късно домакините претендираха за дузпа, след като Грънчаров направи две последователни нарушения. Македонецът първо игра с ръка, а след това спря нечисто Варела. Антони Здравков и щабът му скочиха, но Стефан Спасов замълча и дузпа не последва.

Ботев отвърна в 17-ата, когато Иван Цветков уцели гредата. Той стреля с глава след центриране на Вандер, но малко не му достигна да открие резултата. Ботев (Враца) показа, че ще търси победата и в 35-ата минута отново Игнасио Варела бе в основата на сериозна опасност. Той напредна по дясното крило и подаде към Андрей Атанасов, който върна към Илия Илиев. Ветеранът стреля, но Христо Иванов спаси. След това топката попадна отново в Андрей Атанасов, но неговият удар бе изчистен от голлинията от Бобан Грънчаров.

В същото време гостите разчитаха предимно на далечни удари на Тодор Неделев, на когото мерникът днес изневери. Не се представи на ниво и новоизлюпеният национал Иван Цветков. Врачани усетиха своя шанс и пробваха натиск в началото на второто полувреме, но така и не създадоха чисто положение. В последните минути мачът се доиграваше, като сякаш и двата тима се задоволиха с точката.

 СТАТИСТИКА:

Мач от 13-ия кръг в "А" група

От 14:30

БОТЕВ (ВРАЦА) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 0:0

Стартови състави:

БОТЕВ (ВРАЦА): 21.М.Иванов, 22.Куанг, 4.Савич, 19.Н.Христов, 6.Жайро, 5.Висенте, 9.Варела, 14.Николов, 17.Атанасов, 7. Илиев (к) (84' 10.Амендола), 8.Романов

Резерви: 1.Митов, 3.Василев, 20.Георгиев, 10.Амендола, 18.Анеф, 11.Якимов, 15.Петров

Треньор: Антони Здравков

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1.Х.Иванов, 11.Й.Христов, 3.Караславов(к), 5.Грънчаров, 26.Артур (56' 92.Бамого), 16.Иршак, 10.Паласуелос (65' 7.Огнянов), 8.Неделев (83' 6.Дяков), 89.Станчев, 19.Цветков, 9.Виейра

Резерви: 23.Шеткус, 6.Дяков, 7.Огнянов, 18.Костов, 90.Атанасов, 92.Бамого, 14.Рахов

Треньор: Ферарио Спасов

Жълти картони: Атанасов, Христов (БВ) ; Станчев, Паласуелос, Виейра (БП)

Червени картони:

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Стефан Спасов

Стадион: "Христо Ботев", Враца