Комунистите са единствените, които водят до кризи

Политика

17-11-2012, 17:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП пак недоволни, излизат на протест

Симеон Дянков захапа червения Станишев

Социалистите в България са единствените, които са водили страната до кризи.

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по повод обвиненията на  Сергей Станишев в словото му пред присъстващите на националния митинг-протест на БСП в София.

Според Дянков правителството на Станишев доведе кризата в България, въпреки че той самият е твърдял, че въобще няма да има криза.
Общо комунистите и социалистите са ни довели досега до шест такива финансови и икономически кризи. Три са по живково време в '80-те и '90-те години и след това – Луканов, Виденов, Станишев. А семейство Станишеви ни е донесло две такива катастрофи. Сега на сина, а преди това – баща му в началото на '80-те години, когато, заради лошата си тогавашна политика, са ни довели пак до катастрофа. Помните, в '80-те години как нямаше ток, нямаше храна и какво ли не – нямаше. Така че – Станишев, като говори за кризи, явно много добре ги разбира, коментира Симеон Дянков.
По думите му - социалистите в България досега са били единствените, които са ни водили до криза.

И не само в България. Ако видите страните в Европа, които сега са в криза, освен Станишевата криза в България, това са: Гърция, страната с най-дълбока криза в Европа. Кой доведе кризата – социалистите на Папандреу. В Испания – след два мандата на социалистите на Сапатеру – криза. Португалия. Кипър. Кой водеше тези страни? Унгария. Кой водеше тази страна? Ирландия – правителството, довело Ирландия до криза, също беше член на ПЕС. Словения, също в криза, където доскоро също управляваха социалисти. Всички страни, които в момента имат проблеми от Международния валутен фонд, Европейската комисия и т.н., без изключение, са били водени или от социалистически правителства, или от леви правителства, коментира Дянков пред "Фокус".