Феро се оправдава с националния отбор

Спорт

17-11-2012, 17:55

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Подготовката за гостуването във Враца била нарушена

Ферарио Спасов отдаде нулевото равенство между неговия Ботев и врачанския му съименник на нарушена подготовка, предадоха колегите от SPORTLINE.BG. Заради срещите на националните отбори и контузии, "канарчетата" не са успели да тренират пълноценно за гостуването под Околчица. Ето какво каза Феро на брифинга след мача, завършил 0:0.

„Хубав и динамичен мач направиха и двата отбора, независимо, че не се отбелязаха голове. Залог в срещата имаше: Ботев Враца се нуждаеше от точки, а ние – да запазим мястото си в класирането. Вложихме усилия и стигнахме до няколко ситуации, в които можехме да отбележим гол, но те бяха твърде малко. Това го отдавам на умората, която се натрупа в част от състезателите. Аз казах, че през седмицата се наруши подготовката на част от състезателите, които имаха ангажименти с различните национални отбори. Травмите също оказаха влияние: не бяхме много свежи в определени моменти и дадохме шанс на противника да контраатакува опасно.“

„И Тодор Неделев, и Иван Цветков бяха ангажирани с националния отбор, Бобан Грънчаров пък игра 90 минути срещу Словения. Вратарят Шеткус, Артур и Рубен четири дена не тренираха пълноценно през седмицата. Това са хора, които взеха участие в този мач. Не бива обаче да се оправдаваме. Подобен дисбаланс е очакван след мачове за националните отбори. Очаквах повече от играчите, но това са футболисти, които са решавали не един мач, затова не мога да бъда критичен.“, завърши Ферарио.